Polyester reparaties

Velthuijs Jachtservice heeft een ruime ervaring met het herstellen van polyesterschades, van kleine tot grote klussen. Soms kleine optische schades (vaak blijkt dat onder de oppervlakte er ook constructieve schade is) tot grote constructieve schade waarbij ook vaak blijkt dat de zichtbare constructieve schade groter is dan het op het eerste gezicht lijkt.

Onderstaand slechts 2 korte fotoseries als voorbeelden van polyesterschades die door Velthuijs Jachtservice zijn gerepareerd. Meer fotoseries zijn te zien op Picasa.

Hijsschade Princess-motorjacht

Dit betrof een Princess-motorjacht die met de hijssling werd opgehesen naast een spant op een te dun rompdeel. Omdat de binnenzijde niet bereikbaar was, moest een mal van de romp getrokken worden, die eerst aan de binnenzijde geplakt werd, waarna van buitenaf het gat constructief gelamineerd werd en daarop de afwerking kon volgen.

Hijsschade foto 1 Hijsschade foto 2 Hijsschade foto 3 Hijsschade foto 4

Aanvaringsschade spiegel Dehler 37

Onderstaande reparatie betreft een achteruit-vaar-schade, waarbij de ingeplakte spiegel deels van de romp was losgekomen. Naast het lijmen aan de buitenzijde en de optische afwerking, zijn van binnenuit de beide delen ook aan elkaar gelamineerd.

IMG Schade Spiegel 02 2 1 IMG Schade Spiegel 04 IMG Schade Spiegel 07 2 1 IMG Schade Spiegel 11 4 1 IMG Schade Spiegel 14 1

Naast schades heeft Velthuijs Jachtservice ook ervaring met polyester bij inbouw van boegschroeftunnels en fundaties voor bv stuurautomaten.